یک معلم موسیقی ماهر چه خصوصیاتی باید داشته باشد

به این نکته باید توجه داشت که موسیقیدانان بزرگ اصولاً مدرسان خوبی نخواهند بود و استاد خوب باید بداند که شما به چه روشی موسیقی را فرا میگیرید‌ و به روند یادگیری شما آگاه باشد. لذا اشتباهات شما را اصلاح کرده و اصول صحیح موسیقی را به روشی که برای شما قابل فهم باشد به شما آموزش دهند.

چنانچه شما تازه شروع به آموختن آلات موسیقی کرده باشید و احتیاج به یک استاد خوب داشته باشید.‌ ما در این مقاله به معرفی ویژگی های یک استاد خوب اشاره خواهیم داشت.

استاد دف نوازی
استاد دف نوازی

ابتدا باید در انتخاب استاد خود حساس بوده و دقت لازم را در انتخاب آن به عمل آورید زیرا آموختن ساز، سنگین و سخت بوده و همواره اموختن آن نیازمند فرا گرفتن اصولی، تمرین و ممارست فراوان نیز می باشد.
چنانچه تکنیکهای نواختن ساز را به صورت اشتباه فرا بگیرید امکان این وجود خواهد داشت که با تکرار خطا های متعدد و عدم اصلاح آنها توسط استاد خوب، فراگرفتن ساز مورد نظرتان را برای همیشه کنار بگذارید. بنابراین اهمیت تبحر یک استاد خوب در اینجا مشخص خواهد شد.

۱۰ ویژگی یک استاد خوب موسیقی

1- یک استاد خوب موسیقی توانایی این را داشته باشند تا بتواند در انتخاب هنرجو را یاری نمایید.

2-یک استاد خوب موسیقی باید به نت خوانی و سلفژ تسلط کامل داشته و نیز آشنایی کامل به تکنیک های نواختن آلات موسیقی داشته باشد.

3- یک استاد خوب باید بتواند یک درس را به چندین روش به شما آموزش دهد.

4- استاد موسیقی که سعی بر آن دارد تا نواختن موسیقی را با تقلید کردن از او فرا بگیرید استاد خوبی نیست. استاد خوب باید بتواند روش صحیح فکر کردن و سپس درست عمل کردن در موسیقی  را به شما آموزش دهد.

گروه موسیقی عرفانی بشیر
گروه موسیقی عرفانی بشیر

5- روش آموزش موسیقی به صورت گوشی که در آن استاد قطعه ای را می نوازد و از هنرجو می‌خواهد با حفظ کردن، درست مانند آن را بنوازد امروزه منسوخ شده است. علی الخصوص در آموختن ردیف های موسیقی ایرانی استاد خوب شخصی است که با آموختن تحریرها و همچنین جمله بندی های ردیف به هنرجو بیاموزد که از تقلید کردن و حفظ کردن نت های موسیقی فاصله بگیرد و همیشه با فکر و اندیشه بنوازد.

این مطلب را هم ببینید
مشخصات یک دف خوب

6- با توجه به اینکه انسان جایزالخطاست و مدرس موسیقی از این قاعده مستثنی نیست و اشتباه و خطا داشتن در نواختن موسیقی در حین آموزش به صورت سهوی و ناخواسته، دلیل بر عدم توانایی استاد موسیقی نیست. باید به این موضوع توجه داشت برعکس مدرسی بد می باشد که به اشتباه خود اصرار داشته و آن را به شما بصورت مکرر آموزش دهد.

7- باید به این نکته توجه داشت که صرفاً تحصیلات آکادمیک و دانشگاهی، مدرک تحصیلی، استادی که مدرس در نزد آن آموزشی دیده است، بزرگ بودن نام مدرس هیچ کدام از این عوامل بر خوب بودن است مدرس موسیقی تاثیر گذار نخواهد بود.

۸- یک مدرس خوب موسیقی به شما به صورت آموزش می‌دهد که شما همیشه در حال جستجو ایا گرفتن باشید نه به یک شخص صرفاً نیازمند.

۹- معلم موسیقی خوب باید توانایی این را داشته باشد که موارد تئوری موسیقی و ساز را داشته باشد همچنین باید اطلاعات خود را همواره به روز نگه دارد.‌ مباحث تئوری شامل گام نوازی، اصول مقدماتی و پیشرفته تئوری موسیقی، ریتم خوانی، آنالیز موسیقی و غیره می باشد.

10- یکی از موارد مهمی که از ویژگی های یک استاد خوب می باشد ایجاد تنوع و شوق آموختن به هنرجو بوده زیرا اگر فقط استاد به دنبال آموزش تکنیک ها و تمرینات موسیقی و تئوری باشد کلاس بسیار خشک و خسته کننده شده و باعث دلزدگی هنرجو خواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Call Now Button